21 квітня 2018 р.

Перший день конкурсу


Кожні чотири роки проводяться Олімпійські ігри… Кожні п’ять років – конкурс «Учитель року» в номінації «Фізична культура». Можливо, саме така періодичність – 4-5 років – необхідна, щоб особистість перейшла на новий шабель своєї досконалості, щоб з’явилися нові імена, які здатні змінити світ.
21 квітня 2018 року стартував головний іспит для всіх, хто причетний до фізичного становлення учнівської молоді – фінал Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018».
25 найкращих вчителів фізичної культури з кожної області України прибули до нашого міста, щоб обмінятися досвідом, продемонструвати власні педагогічні знахідки, впевнитися у своїй майстерності та унікальності, піднятися на наступну сходинку у професії.
Не є секретом, що успіх виступу на змаганнях будь-якого рівня залежить від якості роботи суддів. Усі учасники конкурсу вірять, що фахове журі дотримається клятви, яку вони дали прилюдно й зможе роздивитися, зрозуміти риси новаторства, педагогічної харизми та унікальності кожного конкурсанта.
Ранок першого дня конкурсу (21.04.2018):
- для учасників конкурсу він розпочався оглядовою автобусною екскурсією Запоріжжям. Як відомо, наше місто у переважній більшості асоціюється з островом Хортиця, Запорозькою Січчю, Дніпрогесом. Організатори конкурсу відкрили для наших гостей інше Запоріжжя з його найдовшим у Європі проспектом Соборним, годинником закоханих – найулюбленішим місцем зустрічі молоді, водосховищем, стадіоном «Славутич Арена». І це тільки початок…
- для членів журі – відвідуванням Національного заповідника «Хортиця». Міні-туристична подорож розпочалась від пам’ятника козаку Мамаю, пролягла через святилища і завершилась Музеєм історії Запорозького козацтва. Хортицькі «місця сили» зворушили дух учасників подорожі. А досвідчений екскурсовод Музею розповіла про традиції, побут і характерні особливості життя наших славетних предків. Учасники подорожі з жалем зазначили про недостатність часу на відвідування цих місць.
О 15.00 всі учасники конкурсу і члени журі зібрались у стінах комунального вищого навчального закладу «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» Запорізької обласної ради, який очолює доктор педагогічних наук, доцент, Заслужений вчитель України В.В. Нечипоренко.
Перед урочистим відкриттям тренери КЗ «Запорізький інститут післядипломної педагогічної освіти» ЗОР – Тетяна Афанасьєва, кандидат психологічних наук, доцент та Тетяна Бабко кандидат педагогічних наук залучили учасників конкурсу до тренінгу. Вчителі-переможці обласних турів познайомилися з колегами, ближче дізналися один про одного, продемонстрували моделі «Я – найкращий учитель фізичної культури» і налаштувалися на подальшу активну роботу.
О 16.00 відбулося урочисте відкриття третього (заключного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018» в номінації «Фізична культура».
Учасників конкурсу привітали заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації, заступник голови Запорізької обласної ради В.П. Марченко, керівник апарату обласної державної адміністрації З.М. Бойко.
Вітання Міністра освіти і науки України Лілії Гриневіч конкурсантам оголосила ведуча.
Під час урочистого відкриття конкурсу з вітальним словом до учасників звернулись директор Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації Т.Я. Озерова, в.о. ректора КЗ «Запорізький інститут післядипломної педагогічної освіти» ЗОР А.В. Казачук.
Голова журі – професор кафедри історії та теорії олімпійського спорту Національного університету фізичного виховання та спорту України, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент В.М. Єрмолова представила журі конкурсу, до складу якого увійшли науковці вищих навчальних закладів та вчителі освітніх закладів України. Члени журі дали клятву, зачитану заступником голови журі Л.С. Михно.
Справжньою прикрасою заходу стали виступи народної артистка України, солістки Запорізької обласної філармонії Любові Малицької, вихованців дитячо-юнацької спортивної школи «Спас» осередку СПАС ВИХОР (керівник Василь Прокопенко), ансамблю акробатичного рок-н-ролу «Діксі».
О 17.45 голова журі В.М. Єрмолова провела перше організаційно-інструктивне засідання з учасниками конкурсу. Питання стосувалися загальних підходів до конкурсних випробувань, можливих тематичних напрямів завдань і вікових категорій учнів, на яких будуть спрямовані методичні розробки.
Конкурсантів чекає напружена боротьба, яка вимагатиме від них вміння виявити свою професійну майстерність у випробуваннях «Методичний практикум», «Практична робота», «Навчальний проект» та «Урок».
До фіналу конкурсу потраплять найсильніші, серед яких і буде визначено переможця. Бажаємо всім учасникам успіхів в конкурсі!
Дивіться також: 
- протокол засідання журі №1 від 21.04.2018;
- фотоальбом подій: день перший.

Немає коментарів:

Дописати коментар