25 квітня 2018 р.

Калейдоскоп ідей

Перебіг подій за 25 квітня 2018
Найцікавіше почалося! Це – конкурсні уроки.
Учасники першої групи сьогодні з ранку розпочали конкурсне випробування «Урок». Чи збіг обставин чи воля зірок – учасниця від Запорізької області Лариса Кириленко першої проводила урок з фізичної культури разом із чудовими хлопцями та дівчатами четвертого класу гімназії № 107. Саме з цього моменту почався дійсний калейдоскоп педагогічних ідей, знахідок, новацій.
Ось лише декілька з них.
Від Лариси Кириленко (Запорізька область, комплексний урок): «Ланцюг дружній та безпечний»; «Розминка з банданами»; «Тренування за Микитою»; «Jump-Ball»; «Точки опори»; рухливі ігри від Роландаса Радвіли; укладання фізіологічної кривої реакції серцево-судинної системи учнів за показниками фітнес-браслету.
Від Олексія Карабута (Київська область, сьомий клас, модуль «Легка атлетика»): бонусна система оцінювання активності учнів; нестандартні універсальні прийоми прискореного навчання низькому старту та метанню малого м’яча.
Від Наталії Вітер (Одеська область, п’ятий клас, модуль «Бадмінтон»): система стимулів і заохочень; залучення помічників; конкурсна програма «Хто найкращий»; мотивація активної роботи учнів через доброзичливість і гуманізм.
Від Дмитра Дробітька (Донецька область, десятий клас, модуль «Баскетбол»): тестування учнів з теоретичних знань з баскетболу; навчальна гра «4х4», адаптована з методики Open Fun Football Schools.
У другій половині дня за Програмою конкурсу проведено підготовку та захист навчальних проектів. Проблемна тематика проектів згідно із жеребкуванням – «Наявність учнів, які за станом здоров’я віднесені до спеціальної медичної групи». Учасники третьої групи дві години готували свої проекти, потім – представляли їх поважному журі конкурсу.
Теми, які обрали конкурсанти, були такі:
‒ Дмитро Лазебний-Чоловський (м. Київ) «Толерантність»;
‒ Вадим Горун (Хмельницька область) «Значення занять фізичною культурою для різних категорій медичних груп за станом здоров’я в школі»;
‒ Олена Панченко (Сумська область) «Спонукання учнів спеціальної медичної групи до переходу в основну медичну групу»;
‒ Ганна Черновол (Харківська область) «Фізкультурний заміс».
Усі проекти викликали в членів журі неабияку зацікавленість, тому що серед проблемних питань, завдань проектів учасники обов’язково торкалися позицій здоров’я, здорового способу життя, активного дозвілля, самовдосконалення своїх вихованців, які мають відмінності не лише за показниками медичного огляду, а й за типом ставлення до фізичної культури й спорту, тематикою зацікавленості, власним життєвим досвідом.
Отже, перший день фіналу засвідчив, що конкурс набирає обертів, насичується сучасним методичним потенціалом, що, безумовно, збагатить не лише самих учасників, а й всіх, хто небайдужий до фізичної культури.
А ще сьогодні відбулася знаменна подія – ювілей учасниці з Черкаської області – Марії Глоби. Наші вітання, люба Маріє! Бажаємо перемоги не лише у цьому конкурсі, а й в подальших життєвих іспитах, які засвідчують безумовну Вашу силу, компетентність та чарівність.

Немає коментарів:

Дописати коментар