1 березня 2018 р.

Урок в номінації "Німецька мова"


Конкурсне випробування «УРОК» в номінації «Німецька мова» відбулося 01 березня 2018 року, в перший день весни. Незважаючи на те, що за вікном завірюха, настрій в учасників конкурсу бадьорий. В зв'язку з погодними умовами школи міста закрили, тому уроки німецької мови конкурсанти проводили зі студентами І і ІІ курсів Запорізького педагогічного коледжу. Вчителі працювали в незвичайних умовах, адже студенти навчаються за програмами професійного спрямування та й в навчальному закладі відсутні підручники з німецької мови. Але конкурсантки продемонструвала фахові вміння проведення уроку, творчість і головне — винахідливість, проводячи уроки з «незвичними» учнями.
За попереднім жеребкуванням було з’ясовано, в якій групі будуть проводити уроки конкурсанти. Теми і групи розподілись для вчителів наступним чином:
- Лозова С.Л. (Запорізька гімназія № 107) – тема уроку “Die Haustiere” (“Домашні тварини”) – І курс;
- Семікліт Н.В. (Запорізька гімназія № 46) – тема уроку “Die Feste“ (“Свята”) – І курс;
- Яременко Д.С. (Запорізька гімназія № 45) – тема уроку “Orientierung in der Stadt” (“Орієнтування у місті”) – ІІ курс;
- Риндєєва Н.П. (Запорізька гімназія “Контакт”) – тема уроку “Die Reise” (“Подорож”) – ІІ курс;
- Куркіна О.О. (Запорізька гімназія № 31) – тема уроку “Das Essen” (“Їжа”) – ІІ курс.
На всіх уроках панувала атмосфера партнерства вчителя і учнів. Конкурсантам дуже сподобалася підтримка студентів, а студентам – підготовлена вчителями яскрава наочність та автентичні матеріали з німецькомовних джерел.
Переможцем конкурсного випробування “Урок” визначена Яременко Дар’я Сергіївна, вчитель німецької мови Запорізької гімназії № 45.
Організаційний комітет конкурсу висловлює подяку директору Запорізького педагогічного коледжу Мельнику О.М., заступнику директора з навчальної роботи Смоляку В.М. і викладачу німецької мови Євенко О.В. за створені сприятливі умови для проведення уроків та підготовку студентів.

Немає коментарів:

Дописати коментар